Kategorier
Renovering

Målning i hemmet

Färglära är intressant. Att vi påverkas av färger är inte tyckande utan fakta. Det finns också en kulturell påverkan. En genomtänkt färgsättning gör skillnad för många och ökar trivseln.

Färg är inte det enda viktiga men det är färgen som sätter tonen i ett utrymme. Den färg man väljer till väggar och tak gör att ett rum kan upplevas på helt olika sätt. Generellt anses färger som blått och grönt vara kalla och lugna och vilsamma medan exempelvis rött och gult är varma och livliga.

Vi skapar ett rum inte bara med en grundfärg. Målar man alla väggar vita kan man istället satsa desto mer på färg genom de textilier, tavlor och föremål man placerar i rummet. Ett rum kan vibrera och glöda av liv med vita väggar eller förmedla vila och harmoni genom att man väljer liknande färger i inredningen.

Tapetsering eller målning?

Det finns alla möjligheter att variera och att harmoniera i bostaden. De rum där man umgås med familj och vänner ska snarare vara varma och stimulerande än stillsamma. Sovrummen däremot sover man bättre i om de får ha en lugn färgskala. Tapetsering görs på samma sätt. Antingen vill man ha en tapet med mönster eller en som endast är bakgrund till övrig inredning.

För att få arbetet väl utfört kan man kontakta en målare i Sundbyberg. De står för yrkeskunskapen och kompetens och teknik. En målare kan ge råd om vad som fungerar och sedan göra jobbet snabbt och effektivt. Ditt hem blir mer attraktivt med färger.