Kategorier
Säkerhet

Passersystem Göteborg – lägg nycklarna åt sidan

Ett modernt passersystem i Göteborg kommer att förenkla livet – detta oavsett om det handlar om en lösning anpassad för ett företag eller för exempelvis en BRF. Problemet med att använda sig av nycklar och mer traditionella lås är många. Vad händer om en nyckel försvinner?

Det kan innebära betydande kostnader för den enskilde individen som tvingas betala för nya lås – och nya nycklar till sina grannar. Genom ett modernt passersystem i Göteborg så blir detta scenario enklare att lösa.

Oavsett om det handlar om en tagg eller om passerkort så är det inte svårare än att man går in i systemet och tar bort den från listan – för att sedan ersätta den gamla med en ny tagg eller ett nytt passerkort: detta till en väldigt blygsam kostnad – och utan några egentliga besvär. Redan där finns en vinst i att byta passersystem i Göteborg för en BRF.

Fördelar för företag med att byta passersystem

Ser man till företag så kan det finnas andra fördelar. Vem ska ta tillträde till lagret, vem ska kunna använda sig av garaget – och vilka delar ska förbli stängda? Det går enkelt att justera detta och skapa en större säkerhet. En annan fördel med ett modernt passersystem i Göteborg är att det kan skalas upp. Har ert företag och de anställda vissa timmar då man arbetar ensam? I så fall kan man komplettera med exempelvis kameror och olika typer av larm. Det ger trygghet.

Har man oturen att driva ett företag där saker och ting försvinner så kan ett passersystem också användas i ett retroaktivt syfte. Vem var sist in i lokalerna? Det handlar där inte om att övervaka personalen, det handlar helt om att skapa en miljö där ingen frestas av att exempelvis ta hem saker och ting som inte är deras egna.

Ett nytt passersystem skapar trygghet, det skapar säkerhet och, i och med att det går att anpassa efter behov, flexibilitet. Att du aldrig mer behöver oroa dig för var du lagt nycklarna är en rejäl bonus.

Mer om passersystem kan man läsa här https://www.passersystemgöteborg.se.

Kategorier
Mäklare

Konsten att hitta den bästa mäklaren som finns i Sundsvall

När man ska köpa eller sälja en bostad i Sundsvall är det bra att anlita en erfaren mäklare. Då får man rätt juridisk hjälp och affären kommer gå som en dans.

Att hitta en bra mäklare när man ska göra en fastighetsaffär ska inte vara svårt. Det kan tyckas vara en svår konst för en mäklare att sälja alla dessa bostäder, men mäklaren har många ess i rockärmen. Allt från hur och när annonsen läggs ut till hur man piffar kuddar på rätt sätt för att locka köpare.

Hade mäklaren varit verksam under 1800-talets slut så hade nog trähusen varit få och svårsålda i Sundsvall. Det var nämligen efter den stora branden 1888. Då fick man endast bygga hus i sten eftersom stora delar av staden hade ödelagts. Det gav också upphovet till smeknamnet Stenstaden, just för att det byggdes stenhus.

Mäklare i Sundsvall som fixar affären

För att hitta en bra mäklare i Sundsvall behöver man bocka av ett par kategorier som man själv tycker är viktiga. En del tycker att det är viktigt med personkemin med den mäklare man anlitar. Andra tycker det viktigaste är att bilderna på bostaden blir bra och så vidare.

Den stora frågan är varför man egentligen ska välja mellan så många val. Då är det bättre att gå direkt till pudelns kärna. Det finns mäklare i Sundsvall som direkt vid första besöket bockar av alla tankar och funderingar man har. Hittar man den mäklaren då har man träffat mitt i prick.

Kategorier
Mäklare

Hitta rätt mäklare i Stockholm

Stockholm har i dagsläget en extrem situation gällande bostäder och priser för dessa. Det här kommer sig av att man dels varit väldigt dåligt förberedda på den stora inflyttning som skett och att man dels också – till stor del – omvandlat hyresrätter till bostadsrätter i staden. Med den dåliga förberedelsen menar vi här att Stockholm redan på ett tidigt stadium borde ha insett att fler personer i framtiden skulle vilja flytta till staden – precis som skett i alla andra större städer över hela världen. Det vill säga – hade Stockholm som stad redan under 80-talet kunnat ta lärdom av London, New York och Los Angeles så hade man sluppit det läge man idag befinner sig i. Vad är då detta för läge egentligen och vad är det vi menar?

Jo, det handlar om att priserna för bostäder hela tiden når nya höjder och nya toppnivåer och att detta även är något som på sikt ser ut att hålla i sig. Det är – kort sagt – orimligt och i det närmaste absurt att man i vissa områden i Stockholm får betala så mycket som 130.000 kronor/kvadratmeter och här får vi hoppas att marknaden svalnar i takt med att fler byggnationer sker.

Dock – äger man idag en lägenhet i Stockholm och funderar på att sälja denna så har man lite av ett guldläge och här gäller det att smida medan järnet är så glödande hett som det är just nu. Det första som gäller i det här läget är att hitta en bra mäklare som kan sköta om försäljningen av bostaden man äger.

För – en mäklare bör man använda och inte falla för frestelsen som ligger i att sälja på egen hand och därigenom slippa betala provision för en mäklare. Det lönar sig nämligen alltid att använda professionell hjälp och dessutom ska man veta att man som kund och som lägenhetsägare har en fördel i dagens Stockholm gällande kontakten med en mäklare. Det här förklaras uteslutande av konkurrens.

Få ett bättre pris

I och med att det de facto finns så många mäklare i Stockholm så kan man använda denna till sin egen fördel. Det vill säga – äger du- och vill sälja en lägenhet i exempelvis Vasastan så kontaktar du – helt enkelt – så många mäklare som möjligt och hör dels om hur deras strategi ser ut och dels också hur deras pris ser ut. Jobbar man åt ett fast arvode eller jobbar de mot provision? Kan en mäklare tänka sig att sänka sitt pris om du kan påvisa att en annan firma kan sälja sin bostad i Vasastan för ett mindre arvode?

Kort sagt – drar du nytta av konkurrensen på detta sätt så kommer du också så småningom att hitta en som kan tänka sig att sälja din bostad i exempelvis Vasastan till ett pris som passar dig. På samma sätt som man kan pruta på räntan hos sin bank så kan man också använda den stora konkurrens som finns bland mäklare i Stockholm. Det första pris de säger ska således ses som ett förslag och inte något som är hugget i sten.

Var lite fräck och pruta – det kommer du att tjäna på. Dock; naturligtvis är kompetensen viktigast i den här frågan. Äger du en lägenhet i Vasastan så har du redan där tjänat mycket pengar vid en försäljning och behöver av den anledningen inte erbjuda en mäklare ett skambud. Pruta går bra, men håll det på en rimlig nivå.

Kategorier
Bostad

Smidigt med fastighetsboxar

Fastighetsboxar är något för alla hyreshus idag. Det blir så mycket enklare för alla att ha fastighetsboxar för posten istället för det vanliga brevinkastet.

Har ni ännu inte införskaffat fastighetsboxar? Då är det verkligen på tiden att ni gör det. Idag väljer allt fler bostadsrättsföreningar, företag och flerfamiljshus att ha en fastighetsbox. Och brevbäraren är minst sagt tacksam för det. Istället för det eviga springandet upp och ned i trapporna för att få varenda brev rätt till varenda person finns alla lådor samlade på bottenplan.

Så alla fastighetsboxar placeras på ett och samma ställe, i entrén. Allt brevbäraren behöver göra är att matcha rätt brev med själva boxen. Detta system sparar in väldigt mycket tid och gör det dessutom säkrare. En fastighetsbox är nämligen väldigt inbrottssäker, så där kan ni känna er trygga med att breven inte blir tagna av obehöriga.

Hur installerar vi fastighetsboxar?

Det finns ingen anledning att oroa sig över att installera fastighetsboxar. Allt går nämligen väldigt smidigt till. Du går in på företagets hemsida och gör din beställning, fastighetsboxar är inte heller alltför dyra i inköp. Sen sätter ni upp dem på väggen, eller köper till stabila stativ som ni fäster i marken.

Vill ni vara lite generösa mot brevbäraren som kommer med händerna fulla av paket och post, så kan ni köpa ett litet bord till som går att dra ut och in. Fastighetsboxar gör det behändigare för alla och det är inte något man bara kan investera i, utan något man bör investera i. Så vänta inte med din beställning.

Kategorier
Bostad

Förvaltning av din fastighet i Stockholm

Förvaltning av dina egendomar eller byggnader i Stockholm kan utföras av proffs. Då har du verkligen inget att bekymra dig för. Allt kommer att gå som på räls.

Det vore väl skönt att få lämna över ansvaret av din fastighetsskötsel i Stockholm till någon som inte gör annat än förvaltar byggnader hela dagarna? Ett proffs på förvaltning är alltid bättre att ha till hands än en glad entusiast, när det kommer till saker som har med byggnader och pengar att göra.

Du kan få hjälp med allt från att hålla fastigheten i ett gott skick till att utvärdera och upphandla anbud. Det ena utesluter inte det andra. Du får hjälp att sköta alla kontakter med ditt försäkringsbolag och en förvaltare ser även till att den kontinuerliga OVK-besiktningen sker när den ska.

Förvaltning befriar dig från det mesta

Det är skillnad på att äga en byggnad eller fastighet och att sköta allt runt omkring. För skötseln av en fastighet tar nästan all tid, kraft och energi på dagarna och då hinner du inte med annat. Det är ständigt återkommande jobb som en förvaltare har på sin lott att möta varje dag.

Om du låter en förvaltare ta hand om allt som har med planering, projekt, ekonomi, hyresgäster och kontinuerlig skötsel att göra, så frigör du egen tid till att göra det du är bra på. Det kan ju vara många grenar du har outvecklade på grund av att du tidigare varit upplåst av att förvalta din fastighet.

Ta reda på mer info kring förvaltning av fastighet, på denna sida: förvaltningstockholm.se

Kategorier
Mäklare

Mäklare för högre vinst i Västerås

Den som väljer att sälja hus via en mäklare i Västerås kan också lyckas få ut en större vinst i försäljningen. En vinst som överskrider mäklarens provision.

Även om de flesta väljer att sälja sina hus via en mäklare i Västerås så finns det alltid de som försöker att sälja sina hus själva. Man kan hitta sådana hus på internet eller i vissa magasin och tidningar. Men tyvärr är det många som inte ens tittar åt sådana annonser.

Varför är det då så? Jo, den som köper ett hus vet att om man köper via en mäklare så finns det lagar och regler som följs gällande hur husköpet går till. Men även när det kommer till vilken information som ska uppges och att den måste vara korrekt. En mäklare som uppger fel information kan mista sin licens och en husägare kan bli skadeståndsskyldig.

Trygg affär med mäklare i Västerås

De flesta väljer därför att köpa sina hus via en mäklare i Västerås. En yrkesperson som man vet följer alla punkter och regler som är till för att en husaffär ska gå rätt till. Men även för att såväl säljare som köpare ska känna sig nöjda och trygga. Mäklaren är nämligen till för båda parter, trots att det är säljaren som betalar mäklararvodet.

Hur får man då ut en större vinst tack vare en mäklare? Jo, det kommer vara många fler intressenter och objektet kommer presenteras på ett betydligt mer attraktivt sätt. Därför kan det till och med bli en budgivning.

Mer info kring mäklare, gå till denna sida: mäklareivästerås.se

Kategorier
Okategoriserade

Hyra lägenhet Göteborg – så lyckas du

Funderar du på att flytta till Göteborg? I så fall kommer du att mötas av samma problem som tusentals andra. Nämligen det problem som finns i att hitta någonstans att bo. Göteborg har, precis som Stockholm, en bostadsmarknad som är långt ifrån optimal: det byggs för lite och samtidigt så ser man en stor inflyttning. Förvisso finns större ambitioner i att bygga hyresrätter i Göteborg än i Stockholm – men problemen kvarstår ändå: det är svårt att få in en fot på bostadsmarknaden i rikets näst största stad. 

Om man räknar upp de problem som finns med bostadsmarknaden i Göteborg och de svårigheter och prövningar som unga människor utsätts för i jakt på bostad så kan man framförallt peka på ett nyckelord: osäkerhet. Det handlar om extremt osäkra situationer. Man får hyra under kort tid, man har inga rättigheter och man kan i ren desperation välja att lägga all rationalitet och logik åt sidan. Det senare innebär att devisen om – Låter det för bra för att vara sant – helt slopas. Man betalar hyror i förskott och lämnar pengar i deposition för en lägenhet som sedan inte visar sig finnas. 

Detta är tyvärr långt ifrån ovanligt att se. Men, det finns också ljusglimtar i mörkret också. En ny sida på internet har skapat ett innehåll och en produkt som gör det enklare för både hyresvärdar och hyresgäster att hitta varandra – utan risken för att bli lurad på vare sig det ena eller det andra sättet.

Smidigt att hyra lägenhet i Göteborg via Samtrygg 

Samtrygg heter initiativtagarna bakom sidan och om man på ett enkelt sätt ska beskriva upplägget så handlar det om att man skapat en sida där A) hyresvärdar publicerar objekt som de ska hyra ut, komplett med hyra, med bilder och med hur lång tid man kan hyra lägenhet B) där personer på jakt efter en lägenhet att hyra i Göteborg kan söka via olika filter – hur mycket får det kosta, var ska lägenheten ligga, hur stor ska den vara? – samt med information om sig själv. 

Utöver detta så måste man även som medlem verifiera sig och Samtrygg har även tydliga regler – nolltolerans – mot deposition; något som skapar en enorm trygghet. Det är helt enkelt väldigt tryggt, enkelt och smidigt att hyra lägenhet i Göteborg via Samtrygg

Så hittar du rätt lägenhet att hyra 

Även om man går via Samtrygg så kan det vara svårt att hitta en lägenhet som passar. Dels som en följd av konkurrensen – men dels även som en följd av hur man själv söker. Menas med detta: många har lite för höga krav i förhållande till vad de har att erbjuda. Det kanske inte är möjligt att hitta en stor, rymlig lägenhet i centrala Göteborg för en billig hyra och med ett kontrakt som sträcker sig över flera år framåt i tiden. 

Genom att sänka ribban lite kan man ge sig själv chansen att hitta en lägenhet att hyra. Det spelar sällan någon roll om denna sedan ligger lite utanför staden: Göteborg erbjuder riktigt bra kommunikationer så det är sällan några problem att ta sig in till jobbet eller skolan – även under sena kvällar. 

Kategorier
Säkerhet

Säkerhetsdörrar Stockholm – frågor & svar

I en tid där fler och fler upplever en ökad fara och känner sig otrygga i vardagen så kan man också se att fler väljer att investera i olika säkerhetslösningar. Det finns en anledning till att larmföretag och olika företag inom säkerhet i Stockholm går väldigt bra.

Och, det finns fog för det också. Stockholm har blivit en hårdare stad och som privatperson så måste man börja prioritera den egna säkerheten och tryggheten. Inbrotten ökar och genom säkerhetsdörrar i Stockholm kan man skapa den trygghet man behöver. I den här texten ska vi titta närmare på just säkerhetsdörrar och vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor.

Fråga: Behövs verkligen säkerhetsdörrar i Stockholm?

Ja, att antalet inbrott ökar är ett faktum som i kombination med att polisen har andra prioriteringar gör säkerhetsdörrar i Stockholm till en nödvändighet. Genom att investera i en säkerhetsdörr och kombinerar detta med bättre fönster så kan du ge din bostad det skydd som stänger ute tjuven.

Fråga: Hur fungerar säkerhetsdörrar i Stockholm?

En säkerhetsdörr kan jämföras med en förstärkt ytterdörr. Den går inte att forcera med våld – och den går heller inte att dyrka upp. Kort sagt: de svagheter som en vanlig dörr har saknas helt hos säkerhetsdörrar. Dessutom så fungerar de i ett avskräckande syfte. Om en tjuv ställs inför att göra ett inbrott i en bostad med säkerhetsdörr eller en bostad med en vanlig dörr så är valet givet. Säkerhetsdörrar skrämmer bort tjuven som ofta har bråttom och som, av naturliga skäl, inte vill föra en massa väsen i onödan.

Fråga: Finns fler fördelar med säkerhetsdörrar i Stockholm?

Ja, det finns många fördelar. En handlar om att säkerhetsdörrar stänger ute buller och oljud. Högljudda grannar? Inga problem! En annan fördel är att säkerhetsdörrar är värdehöjande och att de dessutom kan ge dig en lägre hemförsäkringspremie. Och, säkerhetsdörrar fungerar även effektivt som brandskydd.

Fråga: Kan min BRF investera i säkerhetsdörrar i Stockholm?

Oh ja – och det är en riktigt fördelaktig investering då priserna blir lägre. Många BRF.er har redan tagit steget och investerat i denna lösning. Både för ökad säkerhet och – som en följd av att ljudet stängs ute (och inne) – en bättre grannsämja.

Kategorier
Mäklare

Mäklare i Nyköping hjälper dig med fastighetsaffären

När det har blivit dags att köpa eller sälja fastigheten eller lägenheten kan en erfaren mäklare i Nyköping vara en trygg partner under hela affären.

En framgångsrik bostadsaffär bygger på seriositet och förtroende. Med en erfaren mäklare i Nyköping kan du känna dig trygg både som säljare och köpare av fastighet eller lägenhet. Få din bostad värderad kostnadsfritt och bestäm dig senare om du vill anlita en mäklare eller ej.

Man binder inte upp sig på någonting och kan välja att avsluta samarbetet när man själv vill. Ta reda på hur ert drömhem i Nyköping skulle kunna se ut och ta sedan kontakt med er mäklare för att se om det kan finnas något som motsvarar era önskemål. Att drömma behöver inte kosta något alls.

Från dröm till verklighet – din mäklare har råden

Du behöver aldrig frukta att du är ute på djupt vatten när du ska göra bostadsaffärer i Nyköping med omnejd. Oavsett om det gäller att köpa eller sälja så kan du alltid ta råd av din mäklare. Att göra en fastighetsaffär är ofta något som upplevs som stort för de allra flesta, men hjälp finns att få.

Naturligtvis är det viktigt att följa sin dröm, men man bör också se till fakta och vara realistisk i sina beslut när det gäller affären i sig. Om du har frågor eller känner dig osäker går det alltid bra att vända sig till mäklaren för att få de råd som är rätt för dig.

Kategorier
Mäklare

Husaffär hos en mäklare i Norrköping

Att matcha rätt hus med den rätta köparen är en av arbetsuppgifterna för en mäklare i Norrköping. Det finns alltid ett ledigt objekt som passar för rätt kund.

Ska du köpa ett hus måste du kolla upp det noga innan du bestämmer dig. Det är lätt att gilla hus med snickarglädje och en vacker trädgård, men hur är det med avloppsrören, och hur fungerar dräneringen? Är det gjort några reparationer alls? Finns det akuta renoveringsbehov som köparen måste ta tag i?

En mäklare i Norrköping läser in sig på sitt objekt och gör en seriös bedömning. När du frågar om ett hus du är intresserad av, kan mäklaren sannolikt svara på dina frågor. Är du en person som gärna bygger om själv, kan mäklaren sälja ett renoveringsobjekt till dig.

Mäklare som gör homestyling

När ett hus ska säljas i Norrköping, ska det se attraktivt ut i mäklarens annonsering. Man tar foton i solljus, och det är undanplockat och fint inomhus. Så kallad homestyling innebär att man framhåller husets hela charm, så man tänder ljus, har färska blommor, lägger fram plädar och liknande. Även detta kan en mäklare hjälpa till med.

Det allra viktigaste är dock att både köpare och säljare blir nöjda med husaffären. Annars pyser det ut ett missnöje här och där, och det drabbar mäklarens verksamhet och anseende. Homestyling är bara glasyren på kakan, för resten måste vara gediget och pålitligt. Mäklaren är visserligen en bra säljare, men frågor från spekulanten måste alltid besvaras sanningsenligt. Via denna hemsida kan du komma i kontakt med mäklare: mäklarenorrköping.net