Om oss

Vi som driver den här sidan är erfarna mäklare som idag arbetar i Stockholm, men som tidigare arbetat även i mindre städer. Detta ger oss viktiga perspektiv. Många vill nämligen enbart peka på vår svenska huvudstad då man talar om den svenska bostadsmarknaden och det ger ett väldigt smalt perspektiv.

Stockholm är vår största svenska stad, men det är långt ifrån den enda staden som räknas. Vårt mål är att bredda perspektiven lite och se hur det fungerar med bostadsaffärer även i andra, mindre städer och vad man ska tänka på där.

För, det är exakt detta som den här sidan kommer att handla om. Bostäder, bostadsaffärer, mäklare, vad man ska tänka på inför visningen, när det är rätt läge att sälja och vilka trick som kan vara lönsamma samt vilka som sällan brukar fungera.

Vi ska även skriva mycket om andra saker som rör boendet. Hur ska du renovera, vilka saker kan höja värdet, hur ansöker du om ett nytt lån och hur fungerar det här med amortering?

Vi kommer även att titta närmare på tvister som kan uppkomma i samband med att man köper ett hus. Dolda fel är ett exempel på detta och där man dessvärre ser en stor ökning i Sverige. Vi ska reda ut vad som gäller och hur du undviker att hamna i en sådan tvist.

Kort sagt: vi ska skriva om allt som rör boende och bostadsaffärer och ge fakta, råd och tips om hur ska agera i olika situationer. Välkommen!