Kategorier
Okategoriserade

Hyra lägenhet Göteborg – så lyckas du

Funderar du på att flytta till Göteborg? I så fall kommer du att mötas av samma problem som tusentals andra. Nämligen det problem som finns i att hitta någonstans att bo. Göteborg har, precis som Stockholm, en bostadsmarknad som är långt ifrån optimal: det byggs för lite och samtidigt så ser man en stor inflyttning. Förvisso finns större ambitioner i att bygga hyresrätter i Göteborg än i Stockholm – men problemen kvarstår ändå: det är svårt att få in en fot på bostadsmarknaden i rikets näst största stad. 

Om man räknar upp de problem som finns med bostadsmarknaden i Göteborg och de svårigheter och prövningar som unga människor utsätts för i jakt på bostad så kan man framförallt peka på ett nyckelord: osäkerhet. Det handlar om extremt osäkra situationer. Man får hyra under kort tid, man har inga rättigheter och man kan i ren desperation välja att lägga all rationalitet och logik åt sidan. Det senare innebär att devisen om – Låter det för bra för att vara sant – helt slopas. Man betalar hyror i förskott och lämnar pengar i deposition för en lägenhet som sedan inte visar sig finnas. 

Detta är tyvärr långt ifrån ovanligt att se. Men, det finns också ljusglimtar i mörkret också. En ny sida på internet har skapat ett innehåll och en produkt som gör det enklare för både hyresvärdar och hyresgäster att hitta varandra – utan risken för att bli lurad på vare sig det ena eller det andra sättet.

Smidigt att hyra lägenhet i Göteborg via Samtrygg 

Samtrygg heter initiativtagarna bakom sidan och om man på ett enkelt sätt ska beskriva upplägget så handlar det om att man skapat en sida där A) hyresvärdar publicerar objekt som de ska hyra ut, komplett med hyra, med bilder och med hur lång tid man kan hyra lägenhet B) där personer på jakt efter en lägenhet att hyra i Göteborg kan söka via olika filter – hur mycket får det kosta, var ska lägenheten ligga, hur stor ska den vara? – samt med information om sig själv. 

Utöver detta så måste man även som medlem verifiera sig och Samtrygg har även tydliga regler – nolltolerans – mot deposition; något som skapar en enorm trygghet. Det är helt enkelt väldigt tryggt, enkelt och smidigt att hyra lägenhet i Göteborg via Samtrygg

Så hittar du rätt lägenhet att hyra 

Även om man går via Samtrygg så kan det vara svårt att hitta en lägenhet som passar. Dels som en följd av konkurrensen – men dels även som en följd av hur man själv söker. Menas med detta: många har lite för höga krav i förhållande till vad de har att erbjuda. Det kanske inte är möjligt att hitta en stor, rymlig lägenhet i centrala Göteborg för en billig hyra och med ett kontrakt som sträcker sig över flera år framåt i tiden. 

Genom att sänka ribban lite kan man ge sig själv chansen att hitta en lägenhet att hyra. Det spelar sällan någon roll om denna sedan ligger lite utanför staden: Göteborg erbjuder riktigt bra kommunikationer så det är sällan några problem att ta sig in till jobbet eller skolan – även under sena kvällar.