Kategorier
Okategoriserade

Amatören kan inte mäta sig med proffset

För att en ommålning ska göras med god kvalité kräver det inte enbart rätt material utan också rätt målare. En lekman har svårt att komma upp i den nivå som en professionell målare kan göra.

Det är skillnad på att måla och måla. Att måla hemma i sin målarbok är en sak, men att måla större arbeten som staket, hus, väggar eller båtar är någonting helt annat. Det kräver annan färg, andra penslar och annan teknik. En teknik som ibland kan vara svår att bemästra som lekman. För det är faktiskt svårare än det ser ut att måla. Det ser så enkelt ut att bara dra penseln mot objektet, men det finns mer där till än så. Du märker stor skillnad på ett föremål som har blivit målat av en amatör och ett som har blivit målat av en professionell målare. Jämnheten i målningen är till exempel sådant som tenderar att vara skickligare utfört av någon som vet vad hen gör.

Gör din riskanalys

Det är inte så att du absolut inte bör försöka måla själv. Du känner dig bäst själv. Men generellt är det svårt för en amatör att komma upp i de professionellas nivå. Det gäller i de flesta sammanhang, och så även i målning. Med andra ord är det en riskanalys du behöver göra på förhand. Vill du verkligen svära och slita med ett projekt som kanske i slutändan ändå blir så illa utfört att du måste anlita en yrkesmålare trots allt? Läs mer om måleri på denna sida: malarestockholm.nu