Kategorier
Renovering

Planera badrumsrenoveringen noga

Många drömmer om ett fräscht och lite lyxigare badrum. Men denna lyx är personlig, och kan betyda badkar och golvvärme för någon, medan det för någon annan är förvaring och tvättmaskin.

Ett badrum kan vara högst personligt och blir bäst om det anpassas efter de olika behov som ett hushåll kan ha. Därför är det viktigt att man inför en badrumsrenovering planerar så noga som möjligt. Skriv gärna en önskelista och rita även en enkel skiss över badrummet, och rita ut det som ska finnas där. Fundera också över vilken stil badrummet ska ha. Ska det vara stilrent och klassiskt, modernt och stramt, eller kanske romantiskt? Behöver man inspiration kan man leta på nätet, eller titta i några inredningsmagasin. Det kan även vara bra att besöka fysiska butiker för badrumsmaterial och inredning, eftersom man då får en helt annan känsla för de olika materialen.

Sätt en budget

Inför en badrumsrenovering är det bra att också tidigt sätta en budget. Det är annars lätt att kostnaderna skenar då inredning, kakel och klinkers finns i alla möjliga prisklasser. En badrumsrenovering kräver också särskilda hantverkare. Ska man renovera badrum i Nacka kan man vinna mycket på att anlita ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad. De kan oftast ge ett bättre pris, samtidigt som hela renoveringen går smidigare eftersom ett och samma företag är ansvariga för hela renoveringen. Dessutom slipper man hantverkare som skyller på varandra om något skulle gå fel eftersom det bara finns ett företag som är ansvarigt för renoveringen.