Kategorier
Säkerhet

Säkerhetsdörrar Stockholm – tips och råd 

Funderar du på att skaffa en säkerhetsdörr till din bostad i Stockholm? Det är du långt ifrån ensam om. Säkerhetsdörrar i Stockholm har kommit att bli ett väldigt populärt val under det senaste året, något som dels hör ihop med den otrygghet som många upplever i och med de skjutningar som håller staden i skräck. 

Dels så handlar det också om det uppenbara: genom skaffa en säkerhetsdörr i Stockholm så kan ett av de vanligaste brotten förhindras. En säkerhetsdörr gör att en inbrottstjuv inte tar sig in i din bostad – och detta oavsett om han skulle vilja ta sig in med våld eller med mer sofistikerade metoder.

 Man ska säga att säkerhetsdörrar går att penetrera och dyrka upp. Men, man ska också tillägga att det då handlar om en procedur som kräver rätt verktyg och en massa tid – något som sällan är synonymt med hur en vanlig inbrottstjuv agerar. 

Fördelar med säkerhetsdörrar i Stockholm 

Väljer du säkerhetsdörrar så väljer du, helt enkelt, trygghet mot inbrott och den nesa och personliga kränkning som detta brott för med sig. Det finns även andra faktorer som talar till varför säkerhetsdörrar i Stockholm dels är vanligt – och dels är en bra investering. Här nedan följer några exempel på detta: 

  • Brandskydd. Säkerhetsdörrar är ofta tillverkade i galvaniserat stål och det är ett material som brinner extremt långsamt. Skulle det börja brinna inne i en fastighet så kommer dörren att köpa dig viktiga minuter där räddningspersonalen ges en möjlighet att hinna rädda dig. I och med att säkerhetsdörrar även är täta så kan giftig rök stängas ute under en längre tid. Att fler och fler fastighetsägare och BRF:er tar denna investering är ett bra exempel på hur man skapar en större brandsäkerhet. 
  • Stort urval. Säkerhetsdörrar har alltid en profil som täcker det galvaniserade stålet. Profilen är i trä och du kan här välja mellan en rad olika färger och utföranden. Det gör att du – oavsett stil på huset eller arkitektonisk stil i fastigheten – kan hitta en bra lösning. Dessutom kan man även välja säkerhetsdörrar för entrén och skapa en snygg sådan, som alltså dessutom ökar säkerheten. 
  • Bättre inomhusmiljö. Säkerhetsdörrar stänger ute oljud och spring i trapphuset. Samma sak gäller för dofter. Bor du i en fastighet så blir du inte störd av dina grannar på samma påtagliga sätt. En säkerhetsdörr är även mer energieffektiv och håller värmen kvar inomhus. Det blir mindre drag och en behagligare inomhustemperatur.