Kategorier
Säkerhet

Låssmed i Stockholm erbjuder olika låssystem för hem och företag

Att låsa dörren är något man gör varje dag, både hemma och på jobbet. I Stockholm kan en låssmed visa upp olika låssystem för att kunna låsa dörren om sig.  

Ett lås är klassiskt ett hål med en nyckel för den oinvigde. För en låssmed är det mer än bara ett hål. Rätt nyckel ska passa i rätt hål till att börja med. Rätt antal piggar behövs för att få låskolven att röra sig så att dörren går att öppna. Alla har nog sett en klassisk gammal nyckel med ett par piggar på.

Idag är det oftast minst 7 piggar på en nyckel, ofta fler, då säkerheten har ökat. Ju bättre lås desto billigare försäkringspremie dessutom för konsumenten. Det gäller ju givetvis också att hålla koll på sina nycklar och varken tappa bort dem eller förlägga dem. Det sista är lite extra jobbigt för barn som får lov att gå hem från skolan. Ofta har de fullt upp med att hålla koll på sig själva.

Låssmed visar gärna olika låssystem

Idag ska barnen inte bara ha hand om nycklar utan ofta också en ganska dyr mobiltelefon. Det är mycket för dem att hålla koll på ibland. Därför kan man börja fundera på alternativa lösningar. Ser man på många företag så är det fler och fler som har olika digitala lösningar. Det är även något som börjat bli vanligt på hemmafronten.

Besöker man en låssmed så visar denne gärna upp olika system de har när det gäller lås. En del väljer att byta lås på en dörr, andra på alla dörrar. Ibland kan det vara bra att ha en dörr med nyckel om man glömmer koden exempelvis. Har man tillgång till en nyckel hos en granne eller en som är väl gömd så kommer man ändå in i sitt hem.