Kategorier
Säkerhet

Att tänka på när man ska installera en porttelefon i Örebro

Är ni en BRF i Örebro som letar efter ett smart låssystem? Med en elektronisk porttelefon kan porten hållas låst samtidigt som besökare enkelt kan släppas in.

Med en smart porttelefon behöver man inte oroa sig över att grannarna ska ställa upp porten när de ska ha besök och att obehöriga då tar sig in. Med en porttelefon är dörren alltid låst. Samtidigt kan besökare enkelt med hjälp av knappar komma i kontakt med rätt person i huset, som då öppnar porten med en knapptryckning. Detta minskar risken för inbrott och skadegörelse.

En porttelefon monteras på utsidan av porten och är även upplyst så att den också syns när det är mörkt. Det finns många olika typer av porttelefoner. Vissa är kopplade till lägenheten och man svarar då i en lur som monterats på väggen i hallen. Men det finns även moderna porttelefoner som kopplas till de boendes mobiltelefoner. På så vis kan man öppna porten för leveranser och bud även när man inte är hemma.

Företag i Örebro som är specialiserade på porttelefoner

Bostadsrättsföreningar, hyresfastigheter och företag kan ha stor nytta av en praktisk porttelefon i Örebro. Det enda man ska tänka på är att välja ett system som passar huset och den verksamhet man eventuellt bedriver. Det finns exempelvis porttelefoner som kan kopplas till ett passersystem så att de som bor eller arbetar i huset kan öppna porten med en nyckelbricka.

Vill man installera en porttelefon ska man vända sig till ett låsföretag som har ett lite större utbud av olika typer av låssystem och porttelefoner. Då ökar chansen att man hittar den porttelefon som passar huset bäst. Ett seriöst företag kommer alltid ut på plats för att hjälpa till att bedöma vilket system som kan bli aktuellt. Därefter får man en offert som man får ta ställning till i lugn och ro.